• Zit uw kind niet lekker in zijn vel? Kan het een steuntje in de rug gebruiken?

    Zit uw kind niet lekker in zijn vel? Kan het een steuntje in de rug gebruiken?

Pony Power voor Kids

Staat uw kind alleen op het schoolplein? Heeft het weinig vriendjes? Wordt het nooit gevraagd voor een feestje? Durft uw kind geen nee te zeggen? Geeft uw kind geen grenzen aan? Wordt uw kind snel boos, verdrietig of angstig? Kiest uw kind de veilige weg en gaat het geen nieuwe uitdagingen aan?

Herkenbaar? Dan is de training Pony Power voor Kids echt iets voor uw kind!
Power staat voor KRACHT en dat ervaren de kinderen tijdens het volgen van deze training.

Waarom geef ik deze mooie training?

Als moeder van twee adoptie kinderen uit China heb ik mogen ervaren, dat wanneer kinderen een kleine achterstand hebben op sociaal emotioneel vlak, het heel erg fijn is wanneer daar een beetje hulp bij geboden kan worden. Mijn kinderen zijn mede door wat extra begeleiding ontzettend gegroeid en kunnen zich nu goed staande houden. Ik heb het daarom ook als vanzelfsprekend gevonden, om de training Pony Power voor Kids te gaan volgen. Mijn jongens zijn er sterker door geworden, ik gun dat ieder kind en help hier graag bij als coach. Pony Power voor kids is toegankelijk, speels en een hele fijne training voor kinderen om weerbaarder te worden. Tijdens de training werk ik samen met de pony’s Peppie en Anouk

Wat is Pony Power voor Kids nu eigenlijk?

Deze cursus is gericht op de sociaal-emotionele ontwikkeling van het jongere kind van 6 -11 jaar, waarbij sociale vaardigheden worden versterkt in contact met pony’s.

Tijdens de lessen van Pony Power voor Kids doen de kinderen op een speelse, educatieve en praktijkgerichte wijze nieuwe inzichten op, oefenen sociale omgangsvormen en leren lichaamstaal en samenwerken beter te begrijpen. Dit versterkt hun eigenwaarde, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen.

De kinderen werken in de buitenlucht, in kleine groepjes van min. 3 en max. 6 kinderen aan bepaalde thema’s onder deskundige begeleiding van één of twee ervaren en gediplomeerde coaches.
We werken buiten bij mooi en bij slecht weer, goede kleding en schoenen wat past bij de weersomstandigheden is aan te bevelen.

Thema’s die aan bod komen zijn o.a. omgaan met emoties, ontwikkeling van sociale vaardigheden, het aangeven van grenzen, samenwerken en het verkrijgen van meer zelfvertrouwen.

De directe feedback van zowel de pony als de coaches maakt dat de cursus effectief en waardevol is voor uw kind. Door te doen, te ervaren en te beleven zullen de kinderen groeien als persoon. De vaardigheden die zij leren zijn direct toepasbaar in het dagelijkse leven.

Een persoonlijk werkboek zorgt ervoor dat er thuis met de ouder gewerkt kan worden aan het thema wat aan de orde is geweest, na afloop van de cursus ontvangt uw kind een diploma.

De gehele cursus bestaat uit 5 lessen en een terugkom middag en duurt 2 uur.
Kosten voor de gehele cursus bedragen € 295,- incl. materiaal, drinken en fruit.

Met FLOW Paard & Coach bied ik deze cursus aan in Apeldoorn.
Interesse maar woont u in de buurt van Ede? Bij voldoende kinderen in deze omgeving, is er een mogelijkheid om in Ede een cursus te verzorgen.

Cursus Pony Power voor Kids in Apeldoorn

Najaar 2019 : kennismaking en informatie op 4 september 15.00-16.00 uur
Start training:  11 sept, 25 sept, 9 okt, 16 okt , 30 okt, terugkom middag 11 dec 2019
14.00 – 16.00 uur, start bij minimaal 3 kinderen.

Voorjaar 2020: kennismaking en informatie op 11 maart 15.00-16.00 uur
Start training: 18 mrt, 1 apr, 15 apr, 22 apr, 13 mei, terugkom middag 24 juni 2020
14.00-16.00 uur, start bij minimaal 3 kinderen.

Aanmelden

Heeft u vragen? Stel ze gerust via het contactformulier op deze site.

Meer informatie en actuele cursus data kunt u vinden op de site www.ponypowervoorkids.com.

  • Attributen

FLOW Paard & Coaching

Coaching met het paard als spiegel