• Welke stap zet jij?

    Welke stap zet jij?

Flow Paard en Coach Apeldoorn

Paardencoaching

Tijdens de paardencoach sessies gebruik ik de PAS-methodiek, dit staat voor Paard Als Spiegel. Het paard vervult hierin de rol van co-coach.

Het paard is tijdens de coachsessie in zijn natuurlijke houding aanwezig en spiegelt onbewuste gevoelens en emoties van de coachee of deelnemers uit een team. Het paard geeft direct feedback op het gedrag van de coachee, waardoor hij/zij zich bewust wordt van hetgeen wel of niet in balans is.
Het paard is puur en heeft een hoge mate van sensitiviteit, heeft geen oordeel en veroordeelt niet, dit maakt het werken met het paard ontzettend fijn.

Tijdens individuele coaching  help ik de coachee om door middel van verbinding, verdieping en verankering meer tot zichzelf te komen en mogelijk een verandering in te zetten. Thema’s die kunnen spelen zijn o.a., keuzes maken, kwaliteiten ontdekken, onzekerheid, blokkades opheffen, communicatie e.d.
De coachee is hierin altijd aan zet want verandering begint bij jezelf!

Door de interactie met het paard werd ik uitgedaagd en gestimuleerd om de onderste steen boven te krijgen en tot de kern van mijn vragen te komen. In een aantal paardencoach sessies ben ik gaan ervaren hoe belangrijk het is om dicht bij jezelf te blijven en van je eigen kracht uit te gaan…”

Tijdens een team coaching traject ga ik in opdracht van de werkgever, samen met  het team op zoek naar verbeterdoelen en stimuleer hierin het team tot het nemen van gezamenlijk eigenaarschap voor hun professionele teamontwikkeling en het resultaat ervan.
In overleg wordt de locatie bepaald waar de coaching word gehouden, bij u in de buurt!

Kinderen kunnen in hun jonge leven tegen knelpunten aan lopen zoals onzekerheid, faalangst, eigenwaarde, grenzen stellen, samenwerken e.d. Samen met het kind werk ik op een ontspannen manier aan deze punten, soms is het aanraken, borstelen en in de nabijheid zijn van het paard al voldoende om spanning kwijt te raken. Ik gebruik voor deze paardencoach sessies een pony als dit wenselijk is.

Ouder & Kind paardencoaching kunt u in zetten wanneer u de relatie met uw kind wilt verbeteren door samen te werken en naar elkaar te luisteren tijdens een sessie. Tijdens deze paardencoach sessie bent u samen in de bak aanwezig en zal het paard beiden spiegelen. Een eenmalige Ouder & Kind coaching is kan ook worden gezien als een leuke activiteit om samen te doen.

Een eenmalige workshop Paard als spiegel of een verjaardag sessie behoort ook tot de mogelijkheden.

Mijn stijl van coachen is provocatief en oplossingsgericht.
Provocatief coachen is een prikkelende manier van helpen, een unieke cocktail van warmte, humor en uitdaging met invloeden vanuit de NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Binnen de paardencoach sessies ligt de focus op wat wél werkt en wat er wél  goed gaat en hoe daarna iets beter zou kunnen. Oplossingsgericht coachen is per definitie toekomstgericht.

De PAS-methodiek is een vorm van coaching en geen therapie. Wanneer er een therapeutische vraag naar boven komt, zal ik als coach een doorverwijzing adviseren.

 

  • Coachsessie

FLOW Paard & Coaching

Coaching met het paard als spiegel