Welke stap zet jij?

Paardencoaching

Tijdens de paardencoach sessies gebruik ik de PAS-methodiek, dit staat voor Paard Als Spiegel. Ik werk individueel met één paard of in de kudde. Het paard of de kudde vervult hierin de rol van co-coach.

Het paard is in de coachsessie in zijn natuurlijke houding aanwezig en spiegelt op natuurlijke wijze onbewuste gevoelens en emoties van jou als coachee. Het paard geeft direct feedback op het gedrag van jou, dit zijn kleine soms intense signalen, waardoor jij je bewust wordt van hetgeen wel of niet in balans is.

Het paard is puur en heeft een hoge mate van sensitiviteit, heeft geen oordeel en veroordeelt niet, dit maakt het werken met het paard ontzettend fijn. Het gaat bij het paard om het hier en nu, zo kan het afstand houden wanneer het merkt dat bij jou het denken, voelen en doen niet in balans is maar tegelijkertijd toenadering zoeken wanneer er een verandering optreedt bij jou.

Ons dagelijkse leven kunnen we spiegelen aan het gedrag van het paard wanneer wij met ze omgaan, vanuit verbinding kunnen verschillende thema’s voorbij komen zoals, zelfvertrouwen, eigenaarschap, grenzen stellen, samenwerking, communicatie en vele andere.

Als coach vang ik de signalen die het paard geeft op en weerleg deze bij jou, ik stel hier vragen over, oordeel niet, heb een open en nieuwsgierige houding. Het is jouw proces, alles mag er zijn.

U kunt vrijblijvend contact met me opnemen voor het maken van een kennismakingsgesprek en het bezoeken van de locatie in Beekbergen waar alles draait om de eenvoud, de natuur, de paarden en het niet gaat over luxe.

Een van onze grootste vrijheden is hoe we op dingen reageren

(uit de jongen, de vos, de mol en het paard Charlie Mackesy)

Individuele coaching  volwassene vanaf 18 jaar, door middel van oefeningen met of zonder het het paard help ik je weer meer bij je eigen IK te komen, waardoor er ruimte komt om een verandering in te zetten. Thema’s die kunnen spelen zijn o.a., keuzes maken, kwaliteiten ontdekken, onzekerheid, blokkades opheffen, communicatie, trauma, relatie, faalangst, burn out en vele andere waar we tegenaan kunnen lopen in ons leven.

Trauma en rouw begeleiding met de inzet van het paard helpt om in het hier en nu te zijn, weer bewust te worden van je gevoel en spanning los te laten. Het puur ervaren in het bijzijn van het paard geeft direct resultaat, ontspanning. Als het lichaam kalmeert, kalmeert het hoofd…..en kan er weer krachtige levensenergie gaan stromen.
Ik gebruik hiervoor onder andere de Polyvagaal theorie die erop gericht is om het zenuwstelsel weer in balans te krijgen.

Na uw aanvraag neem ik (gratis) telefonisch contact met u op om uw vraag door te spreken.

Door de interactie met het paard werd ik uitgedaagd en gestimuleerd om de onderste steen boven te krijgen en tot de kern van mijn vragen te komen. In een aantal paardencoach sessies ben ik gaan ervaren hoe belangrijk het is om dicht bij jezelf te blijven en van je eigen kracht uit te gaan…” Coachee L.G

Kinderen 7-12 jaar , kunnen in hun jonge leven tegen knelpunten aan lopen zoals onzekerheid, faalangst, eigenwaarde, grenzen stellen, samenwerken, nee durven zeggen, keuzes maken, omgaan met emoties, kwaliteiten, onzekerheden en vele andere zaken die ze mee maken in hun leven thuis of op school.
Elke leeftijdsfase kent zijn eigen thema’s. Samen met het kind werk ik op een ontspannen manier aan deze punten, soms is het aanraken, borstelen en in de nabijheid zijn van het paard al voldoende om spanning kwijt te raken.
Ik gebruik voor deze paardencoach sessie een paard of een pony waar het kind blij van wordt en een goede klik mee heeft.

We werken op een rustige plek in de wei, doen opdrachten met of zonder het paard. Er wordt niet op de paarden gereden, de opdrachten en oefeningen vinden plaats vanaf de grond.

Spelenderwijs voor jonge kinderen en serieuzer voor wat oudere kinderen coach ik vanuit positiviteit met humor, empathie en vanuit het uitgangspunt dat alles GOED is!
Deze gedachte geeft kinderen meteen een stuk zelfvertrouwen en het kind voelt zich snel op zijn gemak.

Gedurende het coach traject vindt er evaluatie plaats met ouder en kind.
Tijdens de sessie kun je als ouder/verzorger wachten in mijn pipo wagen staat koffie of thee voor je klaar, je kunt hier heerlijk zitten, binnen of buiten genieten van het mooie weer.

Individuele coaching geef ik vanaf 7 jaar, is het kind jonger en heb je een andere vraag neem gerust contact met me op, we bespreken dan mogelijkheden of een aangepaste werkvorm.

Na de aanmelding neem ik (gratis) telefonisch contact met je op om uw vraag door te spreken.

Groepen of Teamcoaching kan gegeven worden op aanvraag.
Wil je met je team of (intervisie) groep aan de slag of een leuke middag beleven? Dat kan tussen de kudde. Elk paard heeft zijn eigen karakter net zoals de deelnemers van een groep/ team, zij zullen op natuurlijke wijze gespiegeld worden. Verbinding, leiderschap, visie, doelen, samenwerking, collegiale relaties, kwaliteiten, communicatie e.d kunnen aan bod komen.

Na de aanvraag neem ik telefonisch contact op om je wensen te bespreken en een mooi programma te maken op maat.
Vanaf 9 personen geef ik coaching aan teams/groepen met een collega coach.

Specifieke doelgroepen (Lichte verstandelijke beperking, visuele beperking), na de aanmelding neem ik telefonisch contact met je op en word begeleiding op maat samengesteld.

Wilt u een keer een leuke activiteit doen in het bijzijn van de paarden? Kijk dan eens bij mijn pagina activiteiten voor de workshop of informeer naar de mogelijkheden.

Benieuwd naar de kosten? Alles is te vinden bij Tarieven.

Met mijn stijl van coachen stimuleer ik je op een prikkelende manier tot het verkrijgen van inzichten, ik gebruik een unieke cocktail van warmte, humor en uitdaging met invloeden vanuit de NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Binnen de paardencoach sessies ligt de focus op wat wél werkt en wat er wél  goed gaat.

De PAS-methodiek is een vorm van coaching en geen therapie. Wanneer er een therapeutische vraag naar boven komt, zal ik als coach een doorverwijzing adviseren.

Flow Paard en Coach Apeldoorn
Individuele coaching volwassene

moeder en kind workshop
Duo sessie
Gebruik van materialen
Coaching kind
Beleving met visuele beperking
Trauma en rouw
Puur contact ook als je een verstandelijke beperking hebt.